Skip to main content
Autorijschool Rohling: Persoonlijk, Kleinschalig en Plezierig

Je krijgt les van instructrice Afra Rohling, die je gedurende je hele rijopleiding begeleidt. Je hebt altijd dezelfde instructeur en rijdt steeds in dezelfde auto, een Hyundai i30. Omdat we bewust kleinschalig zijn, kunnen we persoonlijker en flexibeler werken. Bij autorijschool Rohling volg je de rijopleiding in stappen, een gestructureerde methode die efficiënt en leuk leren autorijden mogelijk maakt.


Ons werkgebied is:
Heiloo, Limmen, Castricum, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond Binnen en Alkmaar

Hoe werkt de Rijopleiding in Stappen?
De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen ga je steeds een stap verder als je de vorige stap goed beheerst. In totaal doorloop je vier modules. Iedere module sluit je af met een toets. De eerste en de tweede toets worden door jouw rijinstructeur afgenomen. De derde (niet verplichte) toets leg je af bij het CBR. Kun je alvast wennen aan de examensituatie. De RIS-examinator geeft je tips ter verbetering. In de derde toets kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de manoeuvres op je praktijkexamen. De vierde toets en laatste toets is het praktijkexamen.

Leerling-kaart
In de Rijopleiding in Stappen krijg je jouw eigen lesboek met daarin je leerling-kaart. Daarop houdt de instructeur jouw vorderingen precies bij. Zo kun je zelf zien wat je beheerst en waaraan je nog moet werken. Duidelijkheid dus.

Handelingsscripts
Tijdens je rijopleiding leer je verschillende handelingen zoals wegrijden, afslaan of inhalen. In de Rijopleiding in Stappen gebruik je voor al deze handelingen een lesboek met handige gebruiksaanwijzingen, de zogenaamde handelingsscripts. Aan de hand van zo’n script leer je gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen.

Hoog slagingspercentage
Het gemiddelde slagingspercentage van RIS-leerlingen is zo’n twintig procent hoger dan het slagingspercentage van leerlingen die een ‘gewone’ rijopleiding hebben gevolgd. Deelnemende instructeurs, leerlingen en examinatoren zijn allemaal enthousiast.

Veiligheid
Beginnende bestuurders zijn veel te vaak betrokken bij verkeersongelukken. Onderzoek heeft uitgewezen dat de onervaren chauffeur, na het volgen van de Rijopleiding in Stappen, veiliger het verkeer in gaat.

De voordelen op een rij

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerling-kaart
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden

Jouw inzet telt
Thuis kun je je rijlessen voorbereiden met behulp van een handig praktijkboek. Als je dat doet, levert dat tijdwinst op tijdens je rijlessen. Bovendien kom je dan meer aan rijden toe.

Lesgeven zit mij in het bloed (15 jaar voor de klas gestaan) en ik vind rijden leuk: vakantie begint in de auto!

Als ik mensen vraag waarom ze voor mij hebben gekozen, hoor ik vaak als reden : ‘je bent rustig’, ‘je hebt veel geduld’ en ‘je bent eerlijk’. Ik zeg als het rijden in de rijles goed gaat en ook als het niet goed gaat.

Waar ik blij mee ben is dat de mensen ook de sfeer in de auto noemen. Er is ruimte voor een grap en een grol,  ervaar het zelf.


Lijkt het je leuk om bij mij lessen te volgen voor je rijbewijs? Meld je dan aan, ik neem contact met je op

instructrice Afra Rohling

Dit zeggen onze klanten

“Ik Ben vandaag op 19 november geslaagd! Na een boel lessen door een arm breuk en corona pauze is het me gelukt in een keer geslagen! Afra is een geduldige instructrice die je altijd duidelijk vertelt wanneer er iets mis gaat en waarom het mis gaat. Zo leer je goed autorijden.”

Bas van der Zwet

“In 1 keer geslaagd! Altijd heel gezellig tijdens het lessen. Afra laat het je weten waarneer je wat fout doet, maar ze laat het vooral weten wanneer je iets goed hebt gedaan. Ze weet het allemaal erg goed uit te leggen en als je het vraagt is het geen probleem om iets nog een keer uitgelegd te krijgen.”

Tim van der Zwet

“ik ben gisteren in 1 keer geslaagd voor me praktijk, omdat afra goed kijkt naar je verbeter punten in het auto rijden en omdat je altijd van dezelfde persoon les hebt in dezelfde auto. ik heb een leuke en plezierige tijd gehad en zou deze rijschool zeker aanraden ;). groetjes Mariska.”

Mariska Dekker


Nog meer ervaringen lezen?


Autorijschool Rohling
Het Maalwater 9c
1852 RH Heiloo

mobiel : 06 40 46 27 62
e-mail: info@autorijschoolrohling.nl
Kamer van Koophandel: 37159296

Rekeningnummer

Afra Rohling NL91 KNAB 0256 6652 14


Autorijschool Rohling is R.I.S. gecertificeerd, R.I.S. is aanbevolen door het CBR